Artikel 1. Verkoopovereenkomst

De koopovereenkomst komt tot stand tussen Maxi-wheels vof en de opdrachtgever vanaf het moment dat de orderbevestiging bij de opdrachtgever op het scherm verschijnt. Eenieder die een bestelling plaatst bij Maxi-wheels, verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden en verklaart meerderjarig te zijn.

Een bestelling kan kosteloos geannuleerd worden door ons daarvan op de hoogte te brengen via email, als deze niet zijn betaald! Voor bestellingen die reeds zijn betaald en niet verzonden vragen wij een administratie kost van 4,50 euro.

Artikel 2. Verzend- en afhaalopties

2.1. Verzendkosten

Tarieven België voor bestellingen : € 7.50

Wij zijn niet verantwoordelijk voor niet bezorgde of beschadigde verzendingen, de koper kan kiezen voor een verzekerde verzending mits bijbetaling.

Dit is geen standaardservice hiervoor betaalt u extra verzekering voor, en is op specifieke aanvraag van de klant.

 

2.2. Leveringstermijn

België: Zodra uw betaling op onze rekening staat wordt uw bestelling verzonden, wij streven ernaar uw verzending binnen de 48u na ontvangst van uw betaling te verzenden. Wij verzenden niet op zon- en feestdagen. De leveringstermijn bedraagt vanaf dat ogenblik ca 1 tot 2 werkdagen.

 

2.2.1. Beschikbaarheid
Alle artikelen online zijn direct uit voorraad leverbaar tenzij er vermeldt staat  "niet in voorraad op bestelling leverbaar". 
Heel sporadisch komt het voor dat een artikel, in tegenstelling tot wat de advertentie mededeelt niet meer in voorraad is, wanneer iemand op hetzelfde ogenblik voor hetzelfde artikel een bestelling plaatst kan dit tot incorrecte informatie leiden. Indien je een artikel bestelt wat niet kan uitgeleverd worden verplichten we ons ertoe je binnen de 24 uur na het doorgeven van je bestelling hiervan per email op de hoogte te brengen. Indien een artikel niet uit voorraad kan geleverd worden heb je de keuze te wachten tot het kan geleverd worden of te annuleren. Als artikels uit één bestelling tijdelijk niet beschikbaar zijn, dan worden de wel beschikbare artikels opgestuurd, en ontvangt u later kosteloos de rest van de bestelling.

2.2.2. Afwezigheid tijdens uitreiking van uw bestelling

Wij raden u aan een levering adres op te geven waar overdag zo vaak mogelijk iemand aanwezig is om uw bestelling in ontvangst te nemen. Wij hanteren altijd het geregistreerde adres tenzij anders is overeengekomen door Maxi-wheels en de koper. Indien u uw bestelling op een ander adres wilt laten bezorgen is dit uiteraard mogelijk maar verzoeken wij u om dit aan ons door te geven direct vóór bestelling of direct ná bestelling.

Bij afwezigheid op het tijdstip van levering ontvangt u een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus. Het pakket ligt hierna gedurende 2 weken klaar op het plaatselijke postkantoor. Na het verstrijken van deze periode wordt het pakket naar ons retour gezonden. Contacteer ons indien u 5 dagen na verzending uw pakket nog niet hebt uitgereikt gekregen door De Post.

Om een geretourneerde bestelling opnieuw naar u te verzenden moeten wij opnieuw verzendingskosten berekenen.  Wij contacteren u in dat geval zo snel mogelijk.

 

Wettelijke vermelding: Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Maxi-Wheels de koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen twee dagen terugbetaald.

2.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade

2.3.1. Vertragingen tijdens het transport

Maxi-Wheels vof kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport.

2.3.2. Verlies

Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar uitgezonderd brievenbuspost. Derhalve accepteren wij geen aansprakelijkheid bij zoekraken. U kunt uw bestelling eventueel verzekerd laten verzenden. Kosten hiervan zijn voor koper en specifiek op aanvraag van de klant.  Contacteer ons indien u uw zending niet heeft ontvangen binnen een termijn van 5 werkdagen na verzending.

2.3.3. Transportschade

Maxi-wheels kan niet aansprakelijk gesteld worden voor transportschade, de koper kan kiezen voor een verzekerde verzending.

voorwaarden zoals beschreven in punt 2.1

 

Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, we zorgen voor een stevige verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade (binnen de 24h na ontvangst) Dit kan via email met foto’s van de verpakking, de inhoud, de binnen bescherming, de vastgestelde beschadiging erbij. Gooi nooit de transportverpakking weg voor u heeft vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is.

 

2.4. Afhaalmogelijkheden

Afhaling van artikelen kan gebeuren na afspraak te 8650 Houthulst, Kloosterhof 6.

Artikel 3. Betaling

3.1.  betaalmethoden

Maxi-wheels levert uitsluitend bij vooruitbetaling en verzend dus niet onder rembours.

De bestelling wordt verstuurd, van zodra het bedrag op de rekening werd ontvangen.

3.2. Overschrijving

Betalingen kunnen worden verricht aan:

Maxi Wheels vof  BE49 0019 3832 9071

 

Wij verzoeken om het totaalbedrag, zoals vermeld op de door ons toegezonden (evt. herziene) betalingsgegevens, binnen 7 dagen over te schrijven op onze bankrekening met vermelding van bestelnummer.

LET OP: Indien u een overschrijving uitvoert vanuit het buitenland, dient u altijd onze BIC (SWIFT) en IBAN gegevens te vermelden! Doet u dat niet, dan zal uw bank transactiekosten berekenen, waarvoor wij niet kunnen instaan. Bij vermelding van de BIC- en IBAN gegevens is een overschrijving vanuit andere EU landen kosteloos.

Wanneer de betaling na 7 werkdagen niet binnen is wordt de bestelling automatisch geannuleerd.

3.3. Bij afhaling van de artikelen

U kunt uw bestelling afhalen en het volledige bedrag contant betalen. Dit kan enkel na afspraak. Kiest u voor deze optie, contacteer ons dan zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling voor een afspraak. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij niet veel wisselgeld in huis en vragen u derhalve om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Cheques worden niet aanvaard (alles moet betaald en afgehaald zijn binnen de 7 dagen).

Artikel 4 - Reclamaties en retourneren van aangekochte artikelen

4.1. Bent u niet tevreden over uw aankoop of kocht u te impulsief dan bieden wij u de mogelijkheid ons het artikel binnen een termijn van zeven werkdagen na ontvangst van uw bestelling terug te bezorgen. U dient ons hiervan altijd schriftelijk (via email) en vooraf op de hoogte te brengen. Het artikel dient in de originele verpakking te worden terugbezorgd, in onbeschadigde en ongebruikte toestand en voldoende gefrankeerd, met vermelding van uw ordernummer. Gelieve het artikel in een doos te verpakken. Originele artikelverpakkingen die zijn beschreven en/of beplakt worden niet door ons geaccepteerd/gecrediteerd. Retourzendingen gebeuren op risico & kosten  van de verzender, in dit geval de klant.  Niet aangemelde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd.

4.2. Artikelen die ons worden geretourneerd onder de voorwaarden zoals beschreven in punt 4.1, worden binnen een termijn van twee werkdagen door ons terugbetaald. Verzendkosten, door ons of door u gemaakt, worden niet terugbetaald, u ontvangt dus de aankoopprijs minus het bedrag van de verzendkosten (bij artikels incl. verzendkosten rekenen wij tussen de 6 tot 13 euro verzendkosten aan). Betreft het een artikel dat foutief werd geleverd door Maxi Wheels, dan nemen wij de kosten voor verzending wel op ons.

4.3. Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan Maxi-Wheels of de leverancier van het artikel.

4.4. Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking, de klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Controleer uw zending dan ook dadelijk na ontvangst! Stelt u toch schade vast aan de door u bestelde artikelen, dan vragen wij u ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen, indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Tracht nooit een beschadigd artikel zelf te repareren. Gooi nooit de (om)verpakking van het artikel weg vooraleer u heeft vastgesteld dat uw zending in goede staat is en stuur nooit een ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren.

4.5. Artikelen die gewonnen zijn in een veiling, op bestelling, exclusief voor een klant gemaakt zijn of afgeprijsd zijn kunnen niet worden geretourneerd.
4.6. Als je een bestelling hebt geplaatst voor artikelen op bestelling leverbaar: deze bestellingen kunnen niet meer gewijzigd, geannuleerd of geretourneerd worden van zodra het geld op onze rekening staat. Daar deze speciaal worden besteld voor de persoon in kwestie.

 

Artikel 5 - Artikelprijzen en -informatie

Al onze prijzen zijn in Euro, inclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten. Wij trachten onze artikelbeschrijvingen en fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie aangaande de artikelen zoals afmetingen en gewichten, betreft altijd indicatieve informatie. Kleuren op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Sommige artikels zijn handwerk, daarom kunnen er soms verschillen in zitten. 

Artikel 6 – Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid berust bij de fabrikant. De Maxi-Wheels sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid van problemen met deze artikelen uit. Bij eventuele problemen met een artikel vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing. 

Artikel 7 – Privacy

Maxi-Wheels zal uw klantgegevens slechts gebruiken voor de uitvoering van de afgesloten overeenkomst die u middels uw bestelling afsluit. Tevens kunnen uw (email) gegevens gebruikt worden door Maxi-Wheels om u vrijblijvende informatie te verstrekken en/of aanbiedingen te doen. Uw gegevens worden door Maxi-Wheels niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden.

 

Artikel 8 – Eigendomsrecht

Maxi-Wheels blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan. 

Artikel 9 - Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen Maxi-Wheels vof en de opdrachtgever is het Belgische recht van toepassing.

Artikel 10 - Auteursrecht
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten van deze site rust auteursrecht. Het is daarom niet toegestaan om deze zonder schriftelijke toestemming van Maxi-Wheels over te nemen.